Συνεντεύξεις
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ - 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2007
Πως βλέπετε τις πρώτες 100 μέρες της νέας δημοτικής αρχής;

Φ. Τζιτζης:


Από τους 1.033 δήμους και κοινότητες που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα οι περισσότεροι σχεδόν 95%, έχουν οικονομικό πρόβλημα, οικονομική δυσλειτουργία. Το να αναπαράγουν κάποιοι τη θεωρία της καμένης γης, που παρέλαβαν από τους προηγούμενους, δείχνει μιζέρια, παρελθοντολογία και όχι είσοδο στη νέα εποχή, με επιχειρήματα, προτάσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Στον ασθενή που αιμορραγεί δεν πρέπει να βάζουμε αλάτι στις πληγές του, αλλά να κλείνουμε τις πληγές ,όσες μπορούμε. Νομίζω ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ευθύνονται για τις πληγές του ασθενή.

Πολλοί γειτονικοί μας δήμοι και όχι μόνο συζήτησαν το μείζον οικονομικό πρόβλημα τους από τον Ιανουάριο, έγκαιρα και έτσι κατάφεραν και πετυχαν κάποιες σημαντικές επιχορηγήσεις από το κράτος. Εμείς, γιατί δεν διεκδικούμε από την πολιτεία αυτά που έχουν παρακρατήσει για το νησί μας εδώ και 20 χρόνια;Γιατί δεν βγάζουμε απόφαση να κάνουμε «έξωση» σ’ αυτούς που χρεωστάνε παρά πολλά εκατομμύρια στο Δήμο Αίγινας τα τελευταία 20 χρονιά; Φοβόμαστε τους μεγάλους και τα βάζουμε με τους μικρούς; Οι επιχορηγήσεις φυσικά δεν είναι μόνιμες λύσεις, αλλά ούτε είναι σωστές και κοινωνικές λύσεις οι αυξήσεις έως 33% που επέβαλλε στην τσέπη του Αιγινήτη η καινούργια αρχή.

ΜΑΧΗ: Πιστεύεται ότι κάτι δεν λειτούργει καλά στην καινούργια διοίκηση του Δήμου;

Φ. Τζιτζης:
Φυσικά κάτι δεν πάει καλά. Φτάσαμε στο «χριστός Ανέστη» και δεν έχει λυθεί κανένα καθημερινό πρόβλημα των πολιτών η έστω να μπουν κάποιες πρώτες βάσεις. Εγώ ρωτώ τους πολίτες της Αίγινας: όποιος πηγαίνει για δήμαρχος η δημοτικός σύμβουλος Αίγινας δεν πρέπει να ξέρει από πριν τι θα παραλάβει στο Δήμο Αίγινας: Γιατί άραγε οι διοικούντες αναπαράγουν τη συζήτηση για το παρελθόν; Μήπως θέλουν να βρουν άλλοθι για τα προβλήματα στο μέλλον;
Περισσότερα...
 
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - Παρασκευή 27 Απριλίου 2007

Συνέντευξη: Τζιτζης Φίλιππος, που δόθηκε μαζί με τους άλλους δυο συνυποψήφιους κ. ΤΣΙΦΛΙΔΗ και κ. ΚΑΠΟΘΑΝΑΣΗ.

Αν γίνετε Πρόεδρος της διευρυμένης οργάνωσης, ποια θα είναι η πολιτική που θα ασκήσετε και τι θα κάνετε αν δεν εκλεγείτε;

Πρώτα απ’ όλα να σας υπενθυμίσω ότι είμαι ήδη πρόεδρος της διευρυμένης επιτροπής, με βάσει τις αποφάσεις του καταστατικού συνεδρίου του 2004. Σας επισημαίνω ότι θα συνεχίσουμε την ιδία πολιτική προσπάθεια που επικεντρώνεται στην επίλυση των προβλημάτων όλων των πολιτών της Αίγινας και όχι των λίγων.

Όταν σήμερα το 2007, η Αίγινα έχει τόσα πολλά προβλήματα άλυτα, είναι περίεργο κάποιοι να συνεχίζουν να ασχολούνται με πρόσωπα και παλιές προσωπικές αντιπαραθέσεις. Για ποιο λόγο; Δεν τους ενδιαφέρουν τα προβλήματα των πολιτών; Στόχος μας ήταν και θα είναι η συνεργασία όλων των θεσμικών παραγόντων του νησιού προς την σωστή κατεύθυνση. Στρέφουμε τις προσπάθειες μας στο μεγαλύτερο πρόβλημα(μετά το νερό και τα σκουπίδια) την ανεργία των νέων που τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν το νησί μας. Δυστυχώς τα προβλήματα των νέων της Αίγινας δεν είναι δυνατόν να λυθούν από τις γνωστές βολεμένες παρεουλες του νησιού μας. Στόχος μας ήταν και θα είναι να συνεχίσουμε να έχουμε τη δική μας αδέσμευτη και ανεξάρτητη φωνή.

Ως ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος της Τοπικής ποια θεωρείται ότι ήταν η συνεισφορά σας στην ενότητα της Ν.Δ. αλλά και ποσό ζωντανή θεωρείτε ότι αφήνετε την Τοπική; Ποιες παρακαταθήκες αφήνετε;

Η μέχρι σήμερα συνεισφορά μας στην Δημ. Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, σε ότι αφορά την ενότητα πιστεύουμε ότι είναι η μεγίστη από κάθε άλλη φορά. Θα αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες από ενέργειες και τις δράσεις του. Η εκδήλωση για τα 30 χρονιά της Τ.Ε. τον 11ο του 2004 με την παρουσία όλων των βουλευτών και όλων των παλαιών στελεχών. Ο ετήσιος χορός που καθιερώσαμε μετά από πολλά χρονιά. Η εκδήλωση τον 11ο του 2005 με θέμα “Γυναίκα και πολιτική”, οποία ήταν η ανάλογη στην ιστορία της Αίγινας. Με αλλεπάλληλες επιστολές και επισκέψεις στον υποδιευθυντή του Ι.Κ.Α. μαζί με τον Σ.Κοττακη καταφέραμε να δώσουμε λύση στο θέμα του παθολόγου Ιατρού του Ι.Κ.Α. Ο αγώνας μας και οι πιέσεις που ασκήσαμε για το φοιτητικό επίδομα (1.000 ευρώ). Λειτουργήσαμε τα γραφεία της Τοπικής κάθε Δευτέρα, Τέταρτη Παρασκευή και Σάββατο για αίτημα και παράπονα των πολιτών. Καταθέσαμε 300 ευρώ στο Νοσοκομείο αντί στεφάνων για τα αείμνηστα παλιά στελέχη Χρηστό Δρακοπούλο και Νικό Αντωνίου. Διαμαρτυρηθήκαμε για τις άδικες αποφάσεις του νέου αναπτυξιακού νομού, όπως έχει κάνει και ο τότε Δήμαρχος Πόρου κ. Σπυρίδων καθώς επίσης και για τις περίεργες αποφάσεις των μεγαλοεφοπλιστών για τα δρομολόγια που απομονώνουν την Αίγινα τις βραδινές ώρες του χειμώνα.

Περισσότερα...
 

Σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα μου. Μέσα από την οποία μας δίνεται η δυνατότητα μιας καλύτερης επικοινωνίας.
Φιλικά, Φίλιππος Τζίτζης, Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας

Σύλλογος Φίλων Μπάσκετ Σαρωνικού Αίγινας