Πρωτοβουλίες
Βράβευση για τη Βαλκανιονίκη Νατάσα Γκαρή του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.
Με μία σεμνή αλλά ουσιαστική τελετή η διοίκηση του Δήμου Αίγινας βράβευσε σήμερα το μεσημέρι τη Βαλκανιονίκη ιστιοπλόο Αναστασία Γκαρή, η οποία μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση στη Νικομήδεια, στους Βαλκανικούς Αγώνες Optimist που έγιναν στις 5-9 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στην Αίγινα με το χρυσό στις αποσκευές της. Πρόκειται για μία νίκη η οποία δεν ήρθε τυχαία, αλλά ως επιστέγασμα της σκληρής και μεθοδευμένης δουλειάς που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στο Ναυτικό Όμιλο Αίγινας από τους ανθρώπους του Διοικητικού Συμβουλίου, τους προπονητές και φυσικά τους αθλητές των αγωνιστικών ομάδων και των υποδομών. Στον ίδιο αγώνα η Βαρβάρα Καλατζή κατέκτησε την επίσης πολύ σημαντική έκτη θέση ανάμεσα στους καλύτερους! Άλλωστε ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας έχει συνηθίσει τους κατοίκους του νησιού σε βαρύτιμες διακρίσεις που φέρνουν οι αθλητές των optimist και των laser κάθε χρόνο στην Αίγινα, επιβεβαιώνοντας ότι είναι "ο καλύτερος πρεσβευτής της Αίγινας στο εξωτερικό". Οι αθλητές του συμμετέχουν επί σειρά ετών στις εθνικές ομάδες και ο όμιλος έχει τη λάμψη της καταξίωσης και του σεβασμού σε όποιον αγώνα συμμετέχει.

Στη βράβευση από την πλευρά του Δήμου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, που παρέδωσε και την τιμητική πλακέτα και οι αντιδήμαρχοι κύριοι Νεκτάριος Κουκούλης και Φίλιππος Τζίτζης. "Ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ για αυτή τη γιορτή, γιατί τα παιδιά αξίζουν μία αναγνώριση από το Δήμο. Μέχρι τώρα δεν είχε κάνει κανείς αυτή την αναγνώριση. Ήταν μία ηθική αναγνώριση" είπε η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας κυρία Βίκυ Κοτσάκη μιλώντας στο Aegina Portal. Ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας τίμησε την πρωταθλήτρια Νατάσα Γκαρή συμμετέχοντας στην εκδήλωση σχεδόν με το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του. Είναι βέβαιο ότι οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας θα εξακολουθούν να "λάμπουν" και στο μέλλον, ατενίζοντας τη γαλανόλευκη από το υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου!
 
Αγιασμός αλλά και ευχαριστίες στο Δημοτικό Αγίων Ασωμάτων.
Με την ακολουθία του αγιασμού, αλλά και με με ευχαριστίες από τον διευθυντή του σχολείου κύριο Ιωάννου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο των Αγίων Ασωμάτων. Η μικρή τελετή που διοργανώθηκε σήμερα στο σχολείο αφορούσε και το έργο που υλοποιήθηκε κατά την περίοδο του καλοκαιριού για την τσιμεντόστρωση μεγάλης επιφάνειας στην αυλή του σχολείου, όπου τα διάφορα ανισόπεδα σημεία δημιουργούσαν προβλήματα ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το πρόβλημα είχε επισημανθεί στον αντιδήμαρχο κύριο Φίλιππο Τζίτζη ο οποίος μετά από επαφές παρουσίασε το ζήτημα στην εταιρεία Planaco, η οποία και δέχθηκε να χρηματοδοτήσει το έργο με 9.500 ευρώ.

Στη σημερινή τελετή την εταιρεία Planaco εκπροσώπησε ο κύριος Σακελαρίου, που στην ομιλία του τόνισε την υποχρέωση που έχουν όλοι ώστε να συνεισφέρουν και να καλύπτουν κενά εκεί που υπάρχουν. Για την ολοκλήρωση των εργασιών υπήρξε επίσης σημαντική εθελοντική εργασία από τους κυρίους: Γιώργος Ζαραβέλας, Ευάγγελος Μπαρμπέρης, Ελευθέριος Σοφικίτης, Παναγιώτης Πούντος, Σπυρίδων Νιάτσης, Νικόλαος Λυκούρης, Μανώλης Χατζόπουλος, Κωνσταντίνος Σταχτούρης και ο κύριος Μπήτρος. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, οι αντιδήμαρχοι κύριο Νεκτάριος Κουκούλης και Φίλιππος Τζίτζης και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Ευάγγελος Μπαρμπέρης.
 
Εγκατάσταση πυλώνων ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο της Αίγινας. Το κόστος θα καλύψει με δωρεά ο κύριος Νίκος Πτερούδης.
"Ανταποκρινόμενος στην έκκληση του αντιδημάρχου κυρίου Τζίτζη για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου της Αίγινας, αποφάσισα να προσφέρω τον ηλεκτροφωτισμό ο οποίος προέρχεται από τα γήπεδα του Αιακού και ελπίζω να γίνει αποδεκτή από την ηγεσία του Αθλητικού Οργανισμού και του Δήμου" είπε ο κύριος Νίκος Πτερούδης, ενώ από την πλευρά του ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης τον ευχαρίστησε για τη δωρεά των εγκαταστάσεων που όπως σημείωσε θα αλλάξουν την όψη του γηπέδου ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες. Η εγκατάσταση των πυλώνων του ηλεκτροφωτισμού θα επιτρέψει στις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες να προπονούνται διαφορετικές ώρες, χρησιμοποιώντας όλο το χώρο του γηπέδου και όχι το μισό, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αφού ο ελλιπής φωτισμός υποχρέωνε τις ομάδες να περιορίζονται χρονικά από το φυσικό φως. Ο φωτισμός θα βοηθήσει επίσης τόσο τους αθλητές του στίβου, όσο και στη λειτουργία ενός γηπέδου 5Χ5 που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο πίσω μέρος του γηπέδου. Ο εξοπλισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο γήπεδο της Αίγινας μετά την εγκατάσταση των νέων πυλώνων, θα μεταφερθεί ώστε να χρησιμοποιηθεί σε δύο μικρά γήπεδα της Πέρδικας και της Κυψέλης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή οι νέοι πυλώνες να έχουν τοποθετηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
 
Εκδήλωση για την επιστροφή των γλυπτών της Αφαίας.
"Υπάρχει πολύ μακρύς δρόμος μέχρι να φτάσουμε στη σκέψη να κάνουμε ένα αίτημα επιστροφής. Κι ο λόγος γι' αυτό είναι πρώτα από όλα πρακτικός. Δεν υπάρχει υποδομή για τα γλυπτά αυτά στην Αίγινα. Δεν υπάρχουν οι πόροι και δεν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό. Παρόλα αυτά, αυτό δε σημαίνει ότι οι Αιγινήτες δεν έχουν δικαίωμα σε αυτά τα γλυπτά." είπε η κυρία Ελένη Λέκκα, συντηρήτρια αρχαιοτήτων και εργαζόμενη στο τμήμα μουσείων της UNESCO. Η κυρία Ελένη Λέκκα, ζώντας από κοντά και έχοντας μελετήσει τις περιπτώσεις που αφορούν αιτήματα για την επιστροφή αρχαιοτήτων και άλλων πολιτιστικών αντικειμένων που αποτελούν κληρονομιά ενός κράτους, περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στις επιτροπές που ορίζονται ώστε να μελετήσουν ζητήματα επιστροφής.

Πρόκειται για διαδικασίες που είναι εξαιρετικά χρονοβόρες, ενώ σε αυτές τις επιτροπές συμμετέχουν μέλη με διπλωματική ή πολιτική ιδιότητα, γεγονός που κάνει την όποια διαπραγμάτευση σύνθετη και πολύπλοκη. Η εισήγηση της κυρίας Λέκκα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον (στο video που συνοδεύει το άρθρο παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος που σχετίζεται με θέματα επαναπατρισμού μνημείων) και τοποθετεί στις πραγματικές του διαστάσεις το όποιο αίτημα για την επιστροφή των γλυπτών της Αφαίας.

Είχε προηγηθεί μία πού ενδιαφέρουσα εισήγηση της Dr. Ελένης Δρακάκη, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αίγινα όπως και η κυρία Λέκκα, για το ναό της Αφαίας και τα αετωματικά γλυπτά της (ένα μέρος της οποίας μπορείτε να δείτε στο video που συνοδεύει το άρθρο). Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία Ελένη Ζυμαράκη. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση. Η προσέλευση του κοινού ήταν μικρή.
 
Το καλλιτεχνικό σύνολο "Merani" στην Αίγινα. Μία σημαντική παράσταση από το καλλιτεχνικό σχήμα του Εθνικού Πολυτεχνείου της Τιφλίδας σε συνεργασία με το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών.
Μία πολύ μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίγινα τον Αύγουστο. Το νησί μας θα φιλοξενήσει το καλλιτεχνικό σύνολο "Merani" του Εθνικού Πολυτεχνείου της Τιφλίδας, με παραδοσιακούς χορούς από τη Γεωργία, που θα γίνει σε συνεργασία με το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας. Ο θίασος έχει δώσει παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 20 χώρες, όπως Ελβετία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρωσία, Φινλανδία, Ινδία, Συρία, Αίγυπτο, Ρουμάνια, Τσεχοσλοβακία, Τυνησία και Κύπρο. Εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα τα καλοκαίρια του 2005, 2006, 2007 & 2010 (Αμερικάνικο Κολλέγιο, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Κηφισιάς, Δήμος Κορυδαλλός, Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, Δήμοι Αλεξανδρουπόλεως, Κομοτηνής, Σάπων & Σίδηροχωρίου). Η καλλιτεχνική  Διεύθυνση: Tamaz Kobakhidze & Nino Lazishvili.

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κύριος Φίλιππος Τζίτζης μιλώντας για τη σημαντική πολιτιστική εκδήλωση, τόνισε ότι είναι τιμή για την Αίγινα ένας τέτοιος θίασος να επισκέπτεται το νησί. Η μία και μοναδική παράσταση θα δοθεί στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου στις 22 Αυγούστου και ώρα 08:30 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Σημειώνουμε ότι το  πολυβραβευμένο καλλιτεχνικό σύνολο “Merani” του Κρατικού Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου της Τιφλίδας ιδρύθηκε πριν από 60 δεκαετίες και αποτελείται από 300 καλλιτέχνες, μαθητές, φοιτητές και συνεργάτες του ομώνυμου Πανεπιστημίου. Τα 45 μέλη του συγκροτήματος (μαθητές και φοιτητές από 8 έως 20 χρονών) θα περιοδέψουν και φέτος στην Ελλάδα.

Ο Γεωργιανός λαός κατοικεί από τούς πανάρχαιους χρόνους στην περιοχή  του Καυκάσου και ειδικότερα της  Κολχίδος, της μυθικής πατρίδας του "Χρυσόμαλλου Δέρατος" και της  Μήδειας, χώρας σταθμού του Φρίξου και της 'Eλλnς και του Ιάσωνα της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Έχει δυναμική, αλλά και  λυρική ιδιοσυγκρασία με ένδοξο και  ηρωικό παρελθόν και πλούσιο πολιτισμό, που βρίσκεται σε στενή συγγένεια με τον Ελληνικό πολιτισμό. Οι χορογραφίες που θα παρουσιαστούν αντλούν τη θεματολογία τους από την Γεωργιανή Ιστορία, διακρίνονται για την ομορφιά τους και ξεδιπλώνουν το θερμό και έντονο ταμπεραμέντο του πολύπαθου Γεωργιανού λαού.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTALΣας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα μου. Μέσα από την οποία μας δίνεται η δυνατότητα μιας καλύτερης επικοινωνίας.
Φιλικά, Φίλιππος Τζίτζης, Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας

Σύλλογος Φίλων Μπάσκετ Σαρωνικού Αίγινας