Παρεμβάσεις
Νέο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Μαρτίου διαβάστηκε μια ανακοίνωση του Πρόεδρου της Δημοτικής Επιτροπής Ν.Δ Αίγινας και δημοτικού συμβούλου κ. Φιλιππου Τζιτζη, όπου ενημέρωσε ότι κατόπιν ενεργειών τόσο της κ. Λ. Γιαννακακου-πολιτευτή και αντιπρόεδρου του Τζάνειου και ενός βουλευτή της περιφέρειας μας, όσο και της Δημοτικής Επιτροπής της ΝΔ Αίγινας, το χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού μας για ένα νέο σύγχρονο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας θα ικανοποιηθεί εντος 20 ημερών. Επίσης αναφέρει ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι εντος του έτους θα μας χορηγήσουν αλλά δυο καινούργια ασθενοφόρα που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των κάτοικων του νησιού.
 
Αίγινα: Αρνητική πρωτιά με τα ακριβότερα εισιτήρια.
Η ΣΦΗΝΑ Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Η Αίγινα απέχει μόλις 16 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Είναι το δεύτερο λιμάνι σε επιβατική κίνηση, καθώς χειμώνα-καλοκαίρι πηγαινοέρχονται κάτοικοι του νησιού που εργάζονται στην Αθήνα, αλλά και πολλοί άλλοι που έχουν εξοχικό σπίτι στο νησί. Κι όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγινα είναι πολλά. Ο δημοτικός σύμβουλος της Αίγινας, Φίλιππος Τζιτζης, δηλώνει στην «Σ»:«εχουμε το πιο ακριβό εισιτήριο, 15,50 ευρώ με το ταχύπλοο, 9,60 ευρώ με το συμβατικό πλοίο! Παλιά οι εταιρίες επικαλούντο την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, τώρα όμως; Χρειάζονται αλλαγές και στα δρομολόγια. Το πρωινό του συμβατικού πλοίου πρέπει να περνά από την Αίγινα στις 7.10 το πρωί, κι όχι στις 7.25 και 7.40 που ισχύει τώρα, για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι. Στο δεύτερο λιμάνι της Αίγινας, στην τουριστική περιοχή της Αγίας Μαρίνας, έσπασε η ράμπα κι έχει προκληθεί καθίζηση στη στεριά, στο μόλο.
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και πιέσεις της Τοπικής Επιτροπής Ν.Δ Αίγινας μας έγινε γνωστό ότι υπογράφτηκε κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την όποια: οι φοιτητές των οποίων η κύρια κατοικία βρίσκεται στις νησιωτικές περιοχές του νομού Πειραιώς (ΑΙΓΙΝΑ, ΠΟΡΟΥ, ΣΠΕΤΣΩΝ, ΚΥΘΗΡΩΝ , ΎΔΡΑΣ) καθώς και άλλες πόλεις που απέχουν από 40χλ από το κέντρο των ΑΘΗΝΩΝ(Μέθανα), έχουν πλέον το δικαίωμα να λαμβάνουν το στεγαστικό επίδομα, γι αυτό το λόγο ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλό. Αίγινα 7 Ιανουαρίου 2005
 

Σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα μου. Μέσα από την οποία μας δίνεται η δυνατότητα μιας καλύτερης επικοινωνίας.
Φιλικά, Φίλιππος Τζίτζης, Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας

Σύλλογος Φίλων Μπάσκετ Σαρωνικού Αίγινας