Ομιλίες
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006
Φίλες και Φίλοι της Ν.Δ. πολίτες της Αίγινας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας, και να σας ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου καλή Σαρακοστή. Σήμερα είμαστε πολλοί χαρούμενοι ,όλοι στο συμβούλιο της Επιτροπής μας γιατί για μια ακόμη εκδήλωση μας έχει την ανάλογη ανταπόκριση από όλους εσάς, τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους της Ν.Δ. Στόχος μας ήταν και είναι οι ποιοτικές εκδηλώσεις. Η προτροπή του πρώην Πρόεδρου μας Νίκου Τσιφλιδη(κάντε εκδηλώσεις), ήταν μια προτροπή και συμβουλή που την ακούσαμε με πολύ προσοχή. Επίσης είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί σε αυτές τις εκδηλώσεις έχουμε παρόντες τους πρώην Πρόεδρους μας, πρώην μελή των Συμβουλίων μας, τους πρώην και νυν Δημοτικούς άρχοντες μας. Αυτό μας γεμίζει μεγάλη ικανοποίηση και χαρά γιατί εμείς ξέρουμε την πρόσφορα όλων τους προς τα κοινά της Αίγινας. Και ακόμα ξέρουμε ότι και με την βοήθεια τους μπορούμε να προχωρήσουμε στην καινούρια εποχή για την Αίγινα. Εμείς δεν πρόκειται να γυρίσουμε την πλάτη μας σε πρόσωπα που έδωσαν τους μεγάλους αγώνες τους για την Αίγινα.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους μικρή η μεγάλη και να παλέψουμε μαζί τους για τα προβλήματα της Αίγινας. Για οποιαδήποτε Τοπική κοινωνία η ανανέωση αξιοποίησης νέων ανθρώπων είναι Όρος επιβίωσης ,Όρος νίκης για τις δύσκολες μάχες που έρχονται στο μέλλον. Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν κερδίσαμε όλοι μαζί τις εύκολες η δύσκολες μάχες που δώσαμε, αν όμως όλοι μας αγαπάμε πραγματικά αυτό που πιστεύουμε, αν όλοι μας αγαπάμε την Αίγινα πραγματικά πρέπει τότε για τις μάχες που έρχονται να έχουμε κοντά μας όλους τους άξιους πολίτες, να έχουμε κοντά μας το καινούριο. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι από τις όποιες τυχόν διαφωνίες μας για τα πράγματα της Αίγινας στο τέλος θα επικρατήσει η σύνεση και η συνεννόηση. Σας ευχαριστώ πολύ.
 
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε Ν.Δ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2009
Φίλες και Φίλοι της Ν.Δ Χρόνια πολλά , Καλή Χρονιά με αισιοδοξία και δύναμη για τις μικρές οι μεγάλες δυσκολίες αυτής της πρωτότυπης Χρονιάς που ήδη διανύουμε .Το 2009 είναι χρονιά δοκιμασίας για την παγκόσμια οικονομία, είναι χρονιά δύσκολη για όλες τις χώρες. Ζούμε πλέον σε μια παγκόσμια παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα απέναντι σε αυτή τη παγκόσμια καταιγίδα η πατρίδα μας χρειάζεται υπευθυνότητα, σταθερότητα, ωριμότητα , ψυχραιμία ώστε να έχουμε τις λιγότερες επιπτώσεις από την Διεθνή κρίση.

Αυτά στη παρούσα φάση στο τόπο μας μόνο ο Κώστας ο Καραμανλής μπορεί να τα εγγυηθεί και κανένας άλλος. Η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί υπευθυνότητα από όλους μας και εδώ στο νησί μας. Απαιτεί συνεννόηση τουλάχιστον στα βασικά, από όλους τους Δημοτικούς, πολιτικούς ,κοινωνικούς φορείς, δεν απαιτεί ακρότητες, δεν απαιτεί ανευθυνότητες δεν απαιτεί ατομικές διαδρομές. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε πάνω από τις εφήμερες προσωπικές επιδιώξεις. Και για τις πολύ δύσκολες μάχες που έρχονται για το νησί μας , για την πατρίδα μας, οφείλουμε να έχουμε κατά νου μας τους πιο ορεξάτους, τους πιο πρόθυμους για τη Αίγινα. Σας ευχαριστώ πολύ. Πριν δώσω το λόγο στον εκλεκτό σημερινό καλεσμένο μας θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον διακεκριμένο Υφυπουργό ,Βουλευτή κύριο Γεράσιμο Γιακουματο.

Ο Κύριος Γεράσιμος Γιακουματος ξεκίνησε από Πρόεδρος της Τ.Ε Χαλανδρίου, μέλος Δ.Σ Ιατρικού Συλλόγου, συνδικαλιστής Ε.Κ.Ο ιατρών, ύστερα υποδιοικητής του Ι.Κ.Α, Βουλευτής πολλές φορές, πρωτοστάτησε σε αγώνες για την ορθοδοξία μέσα και έξω από τη Βουλή, να μην αλλάξει ο όρκος των Βουλευτών, στην συνέχεια υφυπουργός εργασίας της κυβέρνησης Καραμανλή με μια σταθερή καθαρή πορεία χωρίς καμιά σκιά. Κλείνοντας αυτό που μπορεί να πει κάποιος για τον Γεράσιμο Γιακουματο είναι ότι είχε και έχει μια πορεία χωρίς συμβιβασμούς. Ανακάλυψε πολύ γρήγορα ότι η ζωή του δίνει χιλιάδες επιλογές αν ψάχνεις την εύκολη λύση, αλλά μόνο μια αν διαθέτει συνείδηση με αντισώματα. Ήξερε από πολύ μικρός ότι οι δρόμοι του συμβιβασμού και της παραίτησης και της ανέξοδης κατάκτησης δεν ήταν γι αυτόν, ποτέ ούτε και τώρα.

Κύριε Υπουργέ, Φίλε Μάκη έχεις το λόγο.
 
Ομιλία στο Προϋπολογισμό. Φεβρουάριος 2009.
Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι πρώην Δήμαρχοι, Κυρίες κ Κύριοι συνάδελφοι

Ο φετινός προϋπολογισμός που συζητάμε στο δήμο μας, βρίσκεται στη δίνη μιας παγκόσμιας οικονομικής καταιγίδας και στην δίνη ενός συνεχιζόμενου βομβαρδισμού του Κέντρου της Αίγινας από τις περίεργες αποφάσεις της διοίκησης του δήμου και από τις μπάρες που μας παραπέμπουν σε εποχές Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου. Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο το κόσμο χρηματοδότησαν τα όνειρα τους με δανεικά. Αυτή τη ψευδαίσθηση για δανεικά και όχι για μια νέα εμπορική και τουριστική ανάπτυξη, ήθελε και θέλει η διοίκηση του δήμου Αίγινας. Το λογαριασμό όμως του δανείου, της εύκολης ανάπτυξης θα το πληρώσουν οι χιλιάδες οικογένειες της Αίγινας και οι νέοι πολίτες του αύριο. Το 2009 δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να σπρώχνουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Η εποχή της εύκολης ανάπτυξης με πλαστικό χρήμα τέλειωσε. Βεβαία κάποιοι το πλαστικό χρήμα το βαφτίζουν ζεστό, αυτές είναι νέες θεωρίες πολιτικής παραπλάνησης.

Είναι παράδοξο και πρωτόγνωρο γεγονός ο δήμος να χρηματοδοτείται και από τους πολίτες της Αίγινας με γεγονότα που δεν γίνονται πουθενά στην Ελλάδα. Είναι παράδοξο ενώ έχουμε και θα έχουμε επιστροφή παρακρατηθέντων, αύξηση στους ΚΑΠ, αύξηση στη ΣΑΤΑ , αύξηση στην πολιτική- πυροπροστασία, αύξηση του ποσού που αποδίδονται στους δήμους από τα τέλη κυκλοφορίας, αύξηση του ποσού επιχορήγησης μεταφορά του νερού, αύξηση σε όλες τις επιχορηγήσεις, να μην έχει μειωθεί η τιμή του νερού ακόμα, να μην έχει μειωθεί το χρέος του δήμου ακόμα, και μόνο ύστερα από έγκαιρες προτάσεις της αντιπολίτευσης να παγώνουν για κάποιο χρονικό διάστημα, ανταποδοτικά τέλη και άλλες υπηρεσίες. Το ερώτημα πλέον είναι απλό, μπορεί ο κ. Κουκουλης με την πολιτική του όπως αποτυπώνεται στο φετινό προϋπολογισμό μπορεί να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα; μπορεί να βελτιώσει τις υποδομές του νησιού μας; Όπως πολιτεύεται ο κ. Κουκουλης και σε αυτόν το προϋπολογισμό όχι μόνο δεν λύνει ,αλλά δημιουργεί και αλλά πολλά προβλήματα στους πολίτες της Αίγινας . Όπως πολίτες να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν το λογαριασμό του νερού. Εξυπηρέτηση πολιτών με κρύο και βροχή στην οδό Χρήστου Λαδά ύστερα από το φιάσκο του ΚΕΠ. Δεν μειώνονται οι απώλειες του διχτύου σε 25% όπως υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος ώστε να μειωθεί και η τιμή του νερού όπως κάνανες και άλλοι δήμαρχοι.

Περισσότερα...
 
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ ΑΙΓΙΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ:ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β ΑΘΗΝΩΝ,ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΙΟΥΛΙΑΚΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Κ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΝΟΕΒΡΙΟΣ 2004

Φέτος τον Οκτώβριο συμπληρώνονται 30 χρονιά από τότε που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την Ν.Δ. 30 χρονιά Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα και τους πολίτες, 30 χρονιά Δημοκρατίας. Ήταν 4 Οκτώβριου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ύστερα από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ίδρυσε την Νέα Δημοκρατία και έβαλε τις βάσεις μαζί με τους άλλους πολιτικούς χώρους τα θεμέλια για την εδραίωση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήτα ο πρώτος πολίτικος ηγέτης της Ελλάδας που οραματίστηκε από την δεκαετία του 60, την είσοδο της πατρίδας μας στην μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης.

Το πραγματοποίησε στο τέλος της δεύτερης πρωθυπουργικής του τετραετίας, όταν κάποιοι άλλοι δήθεν σοσιαλιστές φώναζαν το σύνθημα: Ε.Ο.Κ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. Μετά τον κ .Καραμανλή Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ ανέλαβε ο αείμνηστος Γεώργιος Ράλλης. Καταγράφεται στην ιστορία της πατρίδας μας ως ο Πρωθυπουργός εκείνος που παρέδωσε ομαλά και δημοκρατικά, την διακυβέρνηση της χωράς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Η μετάβαση από το ένα κόμμα στο άλλο, και ο σεβασμός της λαϊκής ετυμηγορίας ως η ανωτάτη αρχή σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι υποχρέωση όλων μας και πάντα. Μετά το Γεώργιο Ράλλη Πρόεδρος της Ν.Δ ψηφίστηκε ο Ευπατρίδης-Ευάγγελος Αβέρωφ. Δυστυχώς τα προβλήματα υγείας και οι εσωκομματικές τριβές οδήγησαν τον Ευάγγελο Αβέρωφ σε παραίτηση μετά από την ήττα της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές του 1984. Είναι η ώρα πλέον του Κώστα Μητσοτάκη και της απαλλαγής, και η ώρα της συγκυβέρνησης δεξιάς και αριστεράς το 1989 για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο πόλεμο, είναι το πρώτο σημάδι εθνικής συμφιλίωσης με εμπνευστή των άδικα δολοφονηθέντα από την 17 Νοεμβρη Παύλο Μπακογιάννη. Μόνο τρία χρονιά Κυβέρνησης Ν.Δ με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη και έγιναν μεγάλες προσπάθειες για αλλαγές και τομές χρήσιμες για την οικονομία, όπου όμως εμποδιστήκαν από συγκεκριμένα κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα.

Περισσότερα...
 
Ομιλία στον προϋπολογισμό του 2008, Ιανουάριος 2008
Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Ο προϋπολογισμός είναι το κορυφαίο θεσμικό γεγονός, και η πάγια επιδότηση για τις πράξεις των εσόδων και των δαπανών του δήμου μας, κυρίως όμως είναι η αποτύπωση των εφαρμόσιμων πολιτικών, της εκάστοτε διοίκησης του δήμου μας. Και όμως κάποιοι κέρδισαν τις δημοτικές εκλογές λέγοντας ότι δεν είναι πολιτικοί, και τι είναι τότε αφού δεν είναι πολίτικοι; Ψηφιστήκαν για να είναι πολιτικοί έστω για τέσσερα χρονιά, κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι πολίτικα, ισχυρίζονται ότι είναι νομικά , ισχυρίζονται ότι είναι οικονομικά. Η δε ξέρω τι άλλο. Και όμως εδώ κύριοι συνάδελφοι ασκούμε πρώτα πολιτική, παράγουμε πολιτική και όχι παραπολιτική. Οι δυο πρώτοι προϋπολογισμοί της διοίκησης του δήμου αποτυπώνουν τις προθέσεις της διοίκησης για τους πολίτες της Αίγινας, δυστυχώς δεν αποτυπώνουν ένα κοινωνικό όραμα. Ποια είναι η αναπτυξιακή δυναμική του φετινού προϋπολογισμού; κάποιοι μίλησαν και μιλούν για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης, ποιο; εκείνο που κατασκευάζει την Αίγινα των δυο ταχυτήτων.

Εκείνο το αναπτυξιακό πρότυπο που διατηρεί και αυξάνει την ανεργία των νέων, σε ποσοστά μεγαλύτερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 20 χρονιά. Κάποιοι μιλούν για άλλες πολιτικές, ποιες; κάποιοι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να επιδίδονται σε ασκήσεις λαϊκισμού ευχολογίων και αοριστολογίες. Παραποιούν την πραγματικότητα που παρέλαβαν και κινδυνολογούν ανεύθυνα, απέτυχαν και θα αποτυγχάνουν όσο συνεχίζουν να πολιτεύονται με αυτόν το τρόπο. Η επιλογή του διαλόγου σε πολλά προβλήματα του δήμου μας είναι ζήτημα δημοκρατικής αντίληψης, η άρνηση του διαλόγου είναι ακραία συντηρητική και αντιλαϊκή στάση. Η στάση της ευθύνης είναι πλέον υποχρέωση για όλους μας. Ο προϋπολογισμός και η πολιτική σας κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της συμπολίτευσης δεν επενδύει στη ποιότητα και την ασφάλεια του νησιού μας. Το 2008 ο κόσμος, το περιβάλλον , οι κλιματικές αλλαγές και η ραγδαία άνοδος του πετρελαίου και η αβεβαιότητα που επικρατεί πλέον στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον επιβάλει σε εσάς ως διοίκηση να είσαστε πιο προσεκτικοί, πιο κοινωνικοί, και να θέσετε τα θεμέλια για έναν πιο κοινωνικό δήμο, ένα δήμο με κοινωνικό πρόσωπο δίπλα στο πολίτη και τα προβλήματα του.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTALΣας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα μου. Μέσα από την οποία μας δίνεται η δυνατότητα μιας καλύτερης επικοινωνίας.
Φιλικά, Φίλιππος Τζίτζης, Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας

Σύλλογος Φίλων Μπάσκετ Σαρωνικού Αίγινας