Βιογραφικό
O Φίλιππος Τζίτζης είναι γιος του Γεωργίου Τζίτζη από τους Αγίους Ασωμάτους , και της Σπυριδούλας Μοίρα από το Λιβάδι.

Έχει τελειώσει το πρώτο Δημοτικό σχολείο Αίγινας, το Γυμνάσιο Αίγινας, και το Λύκειο Αίγινας. Είναι απόφοιτος της Εκκλησιαστικής σχολής Αθηνών, και της Θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρός έκανε δελτίο στο ποδόσφαιρο της Αίγινας, και στη συνέχεια στην Δευτέρα Γυμνασίου στο τμήμα μπάσκετ του Σαρωνικού Αίγινας. Βοήθησε με τη συμμετοχή του στις μοναδικές ανόδους της ομάδας μπάσκετ του Σαρωνικού, το 1986-87, το 1990-91, και το 1991-92.

Σήμερα είναι μέλος μιας επιτροπής επαναδραστηριοποίησης του τμήματος μπάσκετ που είχε ατονήσει από το 1998.

Στην διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν παράλληλα στις εκδόσεις Σωτήρ από το 1994.

Από το 2002 εργάζεται στην Νομαρχία Πειραιά, και από το 2004 με το νόμο Παυλόπουλο 164/2004 μονιμοποιήθηκε στην εργασία του στην Νομαρχία Πειραιά.

Το 2002 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά. Το 2004, εκλέχτηκε πρόεδρος του Τ.Ε.Ν.Δ Αίγινας. Το 2007 ξαναεκλέχτηκε πρόεδρος στην διευρυμένη πλέον Δ.Ε.Ν.Δ Αίγινας, με ποσοστά ρεκόρ συμμετοχών στην ψηφοφορία όχι μόνο για την Αίγινα, αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Από την 1-1-2007, είναι Δημοτικός σύμβουλος Αίγινας, με τον συνδυασμό Αναγέννηση της Αίγινας.

Ο σημαντικότερος λόγος της συμμετοχής του στα κοινά της Αίγινας, όπως λέει, είναι η αδιαφορία των υπευθύνων, για τις δέουσες αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν υπάρχουν στο νησί.

«Στην Αίγινα ζει και βασιλεύει η αδράνεια για τον αθλητισμό.»

Με πάρα πολλές ερωτήσεις για τον αθλητισμό, για τους νέους, για την ανεργία των νέων, για την εγκαταλειμμένα τοπικά διαμερίσματα, για θέματα της παιδείας, του πολιτισμού.

Τον Ιούλιο του 2007, πέντε δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν την αποπομπή του, από το Δημοτικό συμβούλιο Αίγινας, γιατί αντιμίλησε στον Δήμαρχο Αίγινας,


Τον Οκτώβριο του 2008 ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο ανοίγει στην προσωπική του ζωή, καθώς παντρεύεται την εκλεκτή της καρδιάς του Σοφία Λυγκούρη με την οποία και αποκτούν δύο αγόρια, τον Γιώργο και τον Παναγιώτη.

Τον Αύγουστο του 2009 ψηφίστηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου των Φίλων του Μπάσκετ.

Στις δημοτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Αίγινα - Όλοι Μαζί", αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του Αντιδημάρχου Πολιτισμού - Αθλητισμού. Ενάμιση χρόνο μετά, με απόφαση του τότε δημάρχου Αίγινας, Σάκη Σακκιώτη, απεπέμφθει από τη θέση του αντιδημάρχου, καθώς αρνήθηκε -ως μέρος της διοίκησης- να υπερψηφίσει τον αντιλαΪκό νόμο για την αύξηση του τιμολογίου ύδρευσης. Η απόφαση της "παύσης" του κρίθηκε παράτυπη από τα αρμόδια δικαστήρια λίγα χρόνια αργότερα.

Τον Φεβρουάριο του 2013 και ύστερα από 20 χρόνια αδιάλειπτης αγωνιστικής παρουσίας αποχωρεί από την ομάδα μπάσκετ του Σαρωνικού. Λίγους μήνες αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου 2013, ιδρύει την νέα αθλητική ομάδα της Αίγινας, τον "Παναιγιναϊκό", η οποία σήμερα συναγωνίζεται δυναμικά τις υπόλοιπες ομάδες της ΕΣΚΑΝΑ με τμήματα παίδων, κορασίδων, ανδρών και γυναικών...
Τον Μάιο του 2014, σχημάτισε τον δικό του συνδυασμό "Η άλλη Αίγινα". Από τότε βρίσκεται και πάλι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, αυτή τη φορά ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης.
 Σας καλοσωρίζω στην ιστοσελίδα μου. Μέσα από την οποία μας δίνεται η δυνατότητα μιας καλύτερης επικοινωνίας.
Φιλικά, Φίλιππος Τζίτζης, Αντιδήμαρχος, Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας

Σύλλογος Φίλων Μπάσκετ Σαρωνικού Αίγινας